skien

Met toerski's onderweg

Ondertussen ga ik al meer dan 10 jaar met toerski's naar boven lopen. De eerste jaren veel in de ongerepte natuur, de laatste jaren op of vlak bij de skipistes. De meeste Oostenrijkers geven de voorkeur aan toeren "in het wild". Ik ga wel zo veel mogelijk buiten de pistes omhoog, maar zorg er voor dat ik boven op of vlak bij een piste eindig. Op die manier kan ik zonder enige moeite weer naar beneden skien.

 

In tegenstelling tot alpineskien is toerskien een echte conditiesport. Net als bij flinke stukken fietsen (50-100km) of hardlopen (8-12km) voel je je na 1 tot 2 uur toeren geweldig. Dit komt door de endorfine, die met name bij duursporten in de hersenen vrij komt. Bijkomend voordeel is dat het goed is voor je gezondheid.

 

Indien iemand meer wil weten over dit toerskien, stuur me gerust een email: paulbeije@kpnmail.nl

 

 

Start van het skiseizoen op zaterdag 7 december

Gerlos zal op zaterdag 7 December de liften openen. Zo als het er nu naar uit ziet zal de sneeuw pas laat komen op de hellingen vlak bij het dorp. Hopelijk kunnen ze tot het middenstation kunstsneeuw aanbrengen. Om die te maken moet het minimaal zo'n 4 graden onder nul zijn. Omstreeks 15 november valt er waarschijnlijk meer te zeggen. 

 

Ik ben benieuwd hoever het staat met het doortrekken van de Dorfbahn richting Stoanmandl. Het nieuwe bergstation stond afgelopen zomer al in ruwbouw klaar. Volgens plan zou deze nieuwe lift in december 2019 al gaan draaien. Op dit moment staat op de site van de Zillertal Arena nog niets vermeld (op de interactieve kaart met alle liften staat de oude Stoanmandllift nog ingetekend).

 

Toen de Dorfbahn twee jaar geleden werd geopend leverde dit veel minder drukte op bij de andere lift omhoog, bij de Isskogel. Maar doordat veel mensen in korte tijd omhoog konden met deze nieuwe gondel werd de langzame 4 persoons stoeltjeslift "Stoanmandl" plots de grote bottleneck.

 

Dus maar hopen dat de verlengde Dorfbahn dit seizoen al gaat draaien!

 

 

Skiles in het mooie en sneeuwzekere Gerlos

Skiles in het mooie en sneeuwzekere Gerlos

Er is niets mooiers dan prive skiles geven. Mensen van elk niveau de fijne kneepjes van deze technische sport bijbrengen, zodat iedereen op zijn of haar niveau met plezier en controle de besneeuwde hellingen afkomt.

 

Paul Beije

het komende skiseizoen 2018-2019

Dit seizoen ben ik vanaf 1 december in Gerlos en blijf tot eind maart 2019. 

 

 

 

In tegenstelling tot de voorgaande jaren zal ik dit seizoen waarschijnlijk geen les meer geven bij Michi's Skischule. Dat wil niet zeggen dat ik mensen die van plan zijn naar Gerlos te komen en overwegen skiles te nemen niet meer van advies wil voorzien. Graag zelfs!

 

Voor meer informatie over prive skilessen, zie de site van Michi's Skischule  of stuur mij een e-mail: paulbeije@kpnmail.nl

 

 

Heel veel nuttige informatie over Gerlos staat op deze startpagina!

 

Wanneer u informatie wilt over skien en skilessen

Wanneer u informatie wilt over skien en skilessen

In Gerlos heb ik 15 jaar prive skilessen gegeven, waarvan de laatste 13 jaar bij Michi's Schischule (zie link hierboven).

Indien u al wat jaartjes ski ervaring heeft en geen zin meer hebt in een groep les te nemen, is er de mogelijkheid een of meer uren prive les te nemen. U krijgt dan een programma precies op maat gesneden.

Er zijn veel ervaren skileraren die precies kunnen inschatten welk niveau en intensiteit u aankunt.

Wilt u meer informatie over wat dat inhoudt? Stuur gewoon een e-mail naar paulbeije@kpnmail.nl en ik geef antwoord. 

Toerskien

Toerskien

Nadat ik in 2007 voor het eerst ben gaan toerskien (de Oostenrijkers zeggen niet toerski, maar toerenski), naast het alpineskiles geven, ben ik daarmee de seizoenen erna doorgegaan.

Hier zien jullie me omhoog komen vlak onder de top van de Arbiskogel, een deel van het voormalige skigebied de Fuerstalm. Tegenwoordig is dit een skitoerparadijs. Gerrit nam deze foto.

Skilessen 2008

Skilessen 2008
Weer veel leuke en interessante mensen skiles gegeven dit seizoen. Hier zien jullie me met de "vrolijke vriendinnen" uit Meppel e.o.
Kijk ook even naar het nieuwe skipak dat we bij Michi's dit seizoen hebben...

skileraar

skileraar

Hier een foto tijdens priveles genomen.

wintersport

wintersport
Veel Nederlanders gaan op wintersport en de meesten daarvan gaan skien.

De laatste 10 jaar is er veel veranderd in het skimateriaal: schoenen zijn beter geworden en met name de moderne 'carving' ski's maken het veel makkelijker om met keurige bochten naar beneden te komen.

Die verbeteringen hebben met name te maken met nieuwe materialen die beschikbaar zijn gekomen.

skien vroeger

skien vroeger

skien nu

skien nu